NaslovnicaPreporukaSpot za "Baby...

Spot za “Baby Shark” postao prvi video na YouTubeu koji je dostigao 10 milijardi pregleda

“Baby Shark”, omiljena dječija pjesmica koja je od svoje objave 2016. godine postala popularna širom svijeta, dostigla je novu prekretnicu – 10 milijardi pregleda na YouTubeu.

Ne samo da je video pjesmice najgledaniji na platformi što je rekord koji je postavljen u novembru 2020. godine, već je i jedini video koji je dostigao 10 milijardi pregleda, potvrdio je YouTube.

Pjesma za djecu, koju je kreirala južnokorejska obrazovna kompanija Pinkfong i koju je izvela korejsko-američka pevačica Hope Segoine, debitovala je 2016. i bila je viralni hit u Aziji, ali se globalno proširila tek 2019. godine.

Od tada je je pretvorena u Nickelodeon TV emisiju, žitarice, a čak je u jednom trenutku dospjela na listu Billboard Top 40 i inspirisala pjevanje Jamieja Tarta u seriji “Ted Lasso” Apple TV-a.

Najgledaniji video na YouTubeu prikazuje dvoje djece kako demonstriraju “ples bebe ajkule”, dok animirana ajkula i njena porodica mirno plivaju i kasnije pokušavaju loviti djecu. Međutim, ne uspijevaju, a djeca slave svoju sigurnost dok ajkule gledaju izdaleka.

Uspjeh pjesme je donekle bio slučajan – 2019. godine američki izvršni direktor Pinkfonga Bin Jeong rekao je za CNN da kompanija nije očekivala da će video ostvariti rezultate kakve je ostvario.

Kako bi proslavili najnoviju “posebnu prekretnicu”, Pinkfong je pozvao djecu iz cijelog svijeta da podijele svoje “trenutke plesa” uz omiljenu pjesmicu.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.