Sportsport.ba: NK “Bosna” bez licence za Prvu ligu FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH. Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023, kao i o izdavanju licenci klubovima Druge lige Feedracije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Orašje, Mladost i Travnik su dobili licence za učešće u Prvoj ligi, dok su iz Drugih liga tri kluba “prošla” na Prvostepenoj komisiji i to Stupčanica, Radnički Lukavac i Klis.

“Nakon uvida u dopunu dokumentacije licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023. su dobili: HNK Orašje, FK Mladost Doboj Kakanj i NK Travnik. Na prethodnoj sjednici prvostepene Komisije za licenciranje klubova NS FBiH, licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige FBiH su dobili ostali klubovi m:tel Prve lige FBiH.

U vanrednoj primjeni licenciranja za klubove iz nižeg stepena takmičenja, licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2022/2023. su dobili: NK Stupčanica Olovo, FK Radnički Lukavac i FK Klis Buturović Polje.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili: NK Bosna Visoko i NK Iskra Bugojno.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od osam dana dostavljanja odluke uz uplatu propisane takse”, saopšteno je iz NS FBiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.