Sportski spektakl u centru Trebinja za početak “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022”

185

Istinskim sportskim spektaklom u Trebinju je svečano otvorena ljetna turneja “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022”.

Na sjajnoj lokaciji ispred gradskog trga u centru Trebinja svečano je otvorena ljetna turneja najbrže rastućeg sporta na svijetu. Finale je pokazalo sve čari jedne potpuno nove, ali i vrlo atraktivne sportske igre.

Da doživljaj bude bolji i za cjelokupnu sportsku atmosferu, turnir je otvorio, a nakon toga i komentarisao poznati komentator i voditelj Marjan Mijajlović.

Održavanje Teqvoly turnira u Trebinju je privuklo veliku pažnju svih generacija koje su željele prisustvovati ovom sportu, a koji je u protekle dvije godine sve popularniji u Bosni i Hercegovini. I među publikom, ali i među igračima, moglo se vidjeti uzbuđenje zbog cjelokupnog ambijenta koji je uz to privukao pažnju apsolutno svih prolaznika te niko nije ostao nijem na atmosferu koja je vladala.

Prvo mjesto i glavnu nagradu su osvojiili Sejdin Mustafić i Amna Mušija sjajnom igrom u finalu protiv velikih sportskih rivala Mirze Mašića i Amne Neimarlije rezultatom 2:0 u setovima, te su ubjedljivom igrom i fantastičnim potezima sjajno otvorili ovogodišnju Teqvoly turneju.

Da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM. Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u BAUER centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni All inclusive boravak u Albaniji.

Na turniru su učestvovali igrači iz Ljubinja, Kaknja, Zenice i Sarajeva, što opet daje posebnu draž turniru i samo pokazuje kakvo interesovanje vlada među igračima. Kada se to prenese u sjajnom gradu kao što je Trebinje, sport dobije najbolju moguću dimenziju.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Navodeći riječi hvale za domaćine u Trebinju koji su prepoznali promociju jedne nove sportske kulture, kao i sponzore bez kojih bi bilo teško sprovesti ideju u djelo, organizator se zahvalio svim građanima Trebinja.

– Vrlo nam je bitno da se vidi progres u našoj organizaciji, ali i u posjećenosti. Definitivno, ovogodišnje otvaranje je veliki napredak u vidu organizacije, ali i kvaliteta igre. Nadamo se da će se ubjedljiv početak turneje odraziti i na ostale gradove u kojima budemo održavali turnire te da će sve kulminirati velikim finalom u Sarajevu – poručio je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Events.

Nakon kratke pauze, slijedeći turnir će se održati 16. jula na platou shopping centra Plaza u Mostaru i jedno je sigurno: Spektakl je počeo!

Nakon Mostara, slijede događaji u Banjoj Luci (23. juli), zatim u Kaknju (31. juli), te četiri općine u Kantonu Sarajevo, dok je veliko finale zakazano za 19. august u glavnom gradu naše države i to za posljednju noć Sarajevo Film Festivala. Finale će biti održano na platou ispred BBI centra.

Komentari

komentara