Špinat sa sardinama je naš današnji prijedlog.
Sastojci:
- 2 limenke sardina
- 600 g špinata
- 25 g maslaca
- 2 jaja
- 50 g naribanog parmezana
- 100 g milerama
- 1/4 kašike usitnjenog ruzmarina
- ½ kašike soli
- crni biber mljeveni
Priprema:
Špinat dobro očistite, operite i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kuvajte minut, izlijte u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi. Potom u električnoj sjeckalici usitnite špinat, ruzmarin, so i biber.
Dodajte omekšali maslac, razmućena jaja, mileram i parmezan pa dobro promiješajte. Vatrostalnu posudu (20×20 cm) premažite maslacem pa u nju posložite ocijeđene sardine, a po njima rasporedite pripremljeni špinat i pecite u rerni zagrijanoj na 190°C 30-35 minuta.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.