SportNogometŠpanjolski sud odobrio kauciju od milijun eura za Alvesa

Španjolski sud odobrio kauciju od milijun eura za Alvesa

Španski sud odlučio je danas da pusti na slobodu brazilskog fudbalera Dania Alvesa uz kauciju od milion eura i da preda pasoše dok čeka žalbu na osuđujuću presudu za silovanje mlade žene u Barceloni. Alves je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barceloni 31. decembra 2022. godine.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svjedočila da ju je fudbaler silovao u toaletu noćnog kluba u Barceloni.

On je u zatvoru otkako je uhapšen, prošlog januara. Njegovi prethodni zahtjevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer je sud smatrao da postoji rizik od bjekstva. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Da bi sada izašao na slobodu, Alves uz kauciju od milion eura mora da preda svoje brazilske i španske pasoše i zabranjeno mu je da napušta Španiju. Na osuđujuću presudu žalili su se i njegov branilac i državni tužilac.

Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo da se zatvorska kazna poveća na devet godina. Nije određen datum za novo suđenje pred Višim sudom u Barceloni. Slučaj može da završi i na Vrhovnom sudu u Madridu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barcelonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barcelonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE