NaslovnicaZanimljivostiSony predstav...

Sony predstavio novi DualSense Edge bežični kontroler

Kompanija Sony zvanično je predstavila novi kontroler punog naziva DualSense Edge Wireless Controller.

Novi kontroler ima “visoke performanse” i u potpunosti je prilagodljiv, baš kao i Xbox Elite kontroler. Čini se da je Sony za svoj model iskoristio kombinaciju karakteristika Scuf i Elite kontrolera, posjeduje analogne palice koje se mogu ukloniti, baš kao i stražnja dugmad, gripovi se mogu mijenjati, a kontroler omogućava korištenje više profila.

Korisnici DualSense Edge kontrolera mogu izabrati različite analogne palice, standardne, s visokom i s niskom kupolom. Tu su i dva zamjenjiva stražnja dugmeta (polukupola ili pologa) koja se mogu mapirati na bilo koje dugme. Moguće je čak zamijeniti i module palica, što je prednost nad kontrolerom Xbox Elite. Oni će se prodavati zasebno.

Novi kontroler omogućava i “zaključavanje” stražnjih okidača koje služi da se fizički ograniče na pola uobičajenog puta. Također, moguće je remapirati i deaktivirati dugmad te prilagoditi osjetljivost palica i “mrtve” zone.

Slično kao u slučaju drugih prilagodljivih kontrolera, moguće je sačuvati više kontrolnih profila, što je idealno kada korisnik često mijenja igre. Sony je čak dodao i interfejs s namjenskim dugmetom koji omogućava brzu promjenu profila, prilagođavanje glasnoće i balansa chata, kao i pristup podešavanjima kontrolera tokom igre.

Uz kontroler dolazi u USB-C kabl s konektorom koji služi za spajanje, a tu je i torbica za nošenje zahvaljujući kojoj su sve komponente na jednom mjestu. Ona također može puniti kontroler kada se on ne koristi.

Kada će se novi kontroler naći u prodaji i po kojoj cijeni, zasad nije poznato.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.