Sonja Biserko u službenoj posjeti Gradu Visoko

Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Memnuna Zvizdić – Regionalni ženski lobi za BiH, u službenoj posjeti Gradu Visoko

U službenoj posjeti Gradu Visoko boravile su Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Memnuna Zvizdić – Regionalni ženski lobi za BiH.

Gradonačelnica Babić je uvaženim gošćama predstavila izazove i načine poboljšanja životnih uslova građana kao i različite mogućnosti razvoja lokalne zajednice, te historijske i društvene karakteristike Grada Visoko. Cilj sastanka jeste razvijanje saradnje i odnosa koji će se zajedničkim snagama kretati u pravcu unapređenja lokalne zajednice. Također je istaknuto i promovisanje žena u javnom, ekonomskom, političkom i društvenom životu Bosne i Hercegovine, obzirom da je potrebno uložiti mnogo volje i napora da se promjeni odnos prema ženama i njihovom učešću u kreiranju javnih politika, te promovisanje ljudskog prava kao najvažnijeg segementa jednog društva. Gradonačelnica Babić je izrazila posebno zadovoljstvo posjetom i istakla da je ovo pozitivan signal za lokalnu vlast i dokaz da Grad Visoko nastavlja sa politikom stvaranja prijatelja uz neupitnu podršku i saradnju.

 Press Grada Visoko