Solistički koncert Bartolomeja Stankovića u nedjelju u parku „Ravne 2“

992

U nedjelju, 13. Septembra 2020.godine u parku „Ravne 2“ bit će održan koncert bosanskohercegovačkog pijaniste Bartolomeja Stankovića, koji će u 16:33 sati na ljetnoj pozornici „Vremeplov“ publici predstaviti odabrana djela bh.kompozitora koja su se našla na njegovom albumu „Balkan Madness“.

Bartolomej Stanković, je bh. pijanist i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Muzičko obrazovanje započeo je u klasi prof. Bahrije Šabanović u Visokom (1997), a Srednju muzičku školu Sarajevo završava u klasi prof. Angeline BojovićPap (2006). Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. em. Pavice Gvozdić (2011). Postdiplomski  studij na akademiji Steinway Academy u Veroni završio je u klasi pijaniste Federica Gianella(2012). Usavršavao se na seminarima eminentnih klavirskih pedagoga.

Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i internacionalnim takmičenjima, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za projekt „KLAVIR – kroz historiju i građu“ koji je kao koncertna prezentacija predstavljen u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na 27. muzičkom biennalu u Zagrebu predstavljao je Bosnu  i Hercegovinu (2013).  Sarađivao je sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom i održao preko 60 solističkih koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Austriji. Izdavačka kuća Nota Bene Records (Zagreb) objavila je njegov prvi nosač zvuka – CD album “Balkan Madness BH edition” s djelima odabranih bh. kompozitora (2018). Iste godine, na koncertnoj turneji u 8 gradova Bosne i Hercegovine (SBK), promovirao je CD album i djela bh. kompozitora.

Srdačno Vas pozivamo da u nedjelji uživamo zajedno uz zvuke klavira i pozitivnu vibraciju.

Ulaz i parking su, kao i uvijek, besplatni.

Nusret Smajović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara