„Socijalni dan 2017“

U okviru projekta „Socijalni dan 2017“, koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca BiH, Općina Visoko je danas ugostila pet srednjoškolaca.

Učenici iz Gimnazije „Visoko“ i MSŠ „Hazim Šabanović“, na jedan dan su školske klupe zamijenili radnim mjestima u preduzećima na području cijele općine Visoko. U Općini Visoko su raspoređeni po nadležnim Službama gdje su se upoznali s radom općinske administracije.

U Jedinstvenom organu uprave Općine Visoko pet učenika je dobilo svoje radne zadatke, koji su bili zanimljivi i dinamični, a ovo je bila prilika da, makar na kratko, teoriju zamijene praksom i na licu mjesta se uvjere u kompleksnost obavljanja radnih zadataka u različitim Službama Općine Visoko.

Fejs Naslovna

Cilj ovog projekta je, između ostalog, da učenici stvore vlastitu percepciju o radu, te uspostave kontakte s potencijalnim poslodavcima, a više informacija nam je ponudila pomoćnica Općinske načelnice gđa. Edina Ahmetović:

„Općina Visoko je bila domaćin učenicima Gimnazije prilikom realizacije projekta „Socijalni dan 2017“, koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca BiH.

Bilo nam je zadovoljstvo da učenike upoznamo sa načinom organizacije Općine, zatim sa Službama koje funkcionišu u Općini i načinom njihovog rada.

Pokušali smo učenicima da prikažemo ono što je najvažnije u općinskim Službama i da ih upoznamo sa načinom rada, prijemom zahtjeva, radom sa strankama, itd…

Drago mi je što su učenici prisustvovali otvaranju Sajma kožarstva „Visk 2017“, koji je organizovan od strane Općine Visoko.

Učenik koji je radio u Press službi imao je priliku da prati obuku spašavanja na vodi pod nazivom: „International Rescue 3“, koja se realizira putem Jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom – Civilne zaštite Općine Visoko.

Ovo je bio uspješan dan, koji smo na kraju sumirali i čestitali učenicima na uspješno odrađenom projektu“, izjavila je gđa. Ahmetović.

 

Press Općine Visoko