ZanimljivostiNauka i tehnologijaSnapchat bilježi najveći rast, sada ima 293 miliona korisnika

Snapchat bilježi najveći rast, sada ima 293 miliona korisnika

Popularna aplikacija Snapchat bilježi najveći rast u periodu od nekoliko godina.

Broj dnevno aktivnih korisnika Snapchata povećan je na 293 miliona, a to predstavlja rast od 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine. To je zapravo najveći rast u proteklih nekoliko godina, a također je poboljšan prethodni najveći rast od 22 odsto zabilježen prije četiri godine.

Snapchatov rast je nadmašio i Twitterov, koji je u drugom kvartalu zabilježio 206 miliona dnevno aktivnih korisnika.

Ukupnih prihod je povećan za impresivnih 116 odsto na 982 miliona dolara, što je dosad najbolji rezultat. Rast je brži čak i u poređenju s Twitterom i Facebookom.

Sve popularnija je u mogućnost Sporlight slična TikToku, koja plaća korisnicima za njihove klipove. Broj dnevno aktivnih korisnika Spotlighta porastao je za 49 odsto, a prosječna količina dnevno objavljenog sadržaja je više nego trostruko veća, prenosi klix.ba.

Rast se uglavnom pripisuje lockdownu uvedenom zbog pandemije koronavirusa, ali i poboljšanoj Android aplikaciji.

 

Visoko.co.ba/Nezavisne novine


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE