NaslovnicaBiHPolitikaŠmit i Bećiro...

Šmit i Bećirović: Politički akteri se moraju pridržavati Dejtonskog sporazuma i ustavnog okvira BiH

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao se sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, na njegovu inicijativu, kako bi razmijenili stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH te pokušajima ugrožavanja ustavnopravnog poretka.

 

– Politički akteri se moraju pridržavati Dejtonskog sporazuma i ustavnog okvira BiH, te svoje napore usmjeriti na provođenje 14 prioriteta i drugih važnih reformi neophodnih kako bi se ova zemlja brže kretala ka punopravnom članstvu u EU – rekao je Šmit na sastanku, saopćeno je iz OHR-a.

 

Avaz / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.