Lokalne TemeSmanjen broj rođenih, ali i umrlih osoba u Visokom

Smanjen broj rođenih, ali i umrlih osoba u Visokom

Prema podacima iz Matičnog ureda u Visokom, vidljivo je da je u ovom gradu sve manje rođenih beba, ali i sve manje umrlih osoba. Naime, kada je 2022. godina u pitanju, u matičnu knjigu rođenih je upisano 359 beba, što je za 63 manje u odnosu na 2021. godinu.

Kako je istaknuto, ovaj broj podrazumijeva novorođene bebe i bebe koje su rođene u inostranstvu, a čiji su roditelji sa prebivalištem na području grada Visoko.

Sa druge strane, broj umrlih osoba u prošloj godini iznosio je 428, što je 180 manje u odnosu na godinu ranije. Broj upisanih presuda o razvodu braka iznosio je 89, što je za 20 više u odnosu na godinu prije, a broj vjenčanih 252, što je za 8 vjenčanja manje nego u 2021. godini.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE