NaslovnicaLokalne TemeSlužbeni Dema...

Službeni Demanti JKP “Visoko” d.o.o Visoko na tekst: “Nakon što je otkupljen od stranke JKP “Visoko”: Nestao simbol Goduškog kraja”

Dana, 24.08.2019. godine na internet portalu “visoko.ba” plasirane su neutemeljene, neistinite i poluinformacije koje se odnose na rad JKP “Visoko” d.o.o Visoko.
U cilju ispravnog informisanja javnosti tim povodom JKP”Visoko” d.o.o Visoko daje sljedeće saopćenje:
JKP “VISOKO” d.o.o. Visoko upravlja izvorištem Vijer u skladu sa svim ranije ishodovanim dozvolama. Također, informišemo javnost da izvorište Vijer funkcioniše normalno, te je vodosnabdijevanje uredno, kako naših korisnika, tako i javne česme u neposrednoj blizini izvorišta.
U prilogu ovog saopćenja dostavljamo trenutne fotografije sa izvorišta Vijer, odnosno javne česme, napravljene nakon objave spornog članka (24.08.2019) na navedenom web portalu, te nam je nejasno zašto je nekome u interesu da objavljuje neistinite i proizvoljne informacije koje dezavuišu javnost.
Također, zahtjevamo da se u narednom periodu, prije objave članaka kontaktira JKP “VISOKO” d.o.o. Visoko, kako bi utvrdili činjenično stanje, te na taj način izbjegli dovođenje u zabludu stanovništva Grada Visokog.
Zbog svega gore navedenog  tražimo da javno objavite ovaj demanti kao i izvinjenje.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.