Sloboda bez većih problema savladala Bosnu iz Visokog

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše Sloboda je na svom parketu bez većih problema savladala Bosnu iz Visokog sa 34:26 (18:15).

Bila je to utakmica, gdje su gosti iz Visokog parirali donekle domaćinu bar do poluvremena. Na odmor se otišlo pri rezultatu 18:15 za Slobodu, što je obećavalo dobru utakmicu.

Međutim u nastavku postojao je samo jedan tim u ovom slučaju Sloboda. Izabranici Zorana Kastratovića podigli su odbranu na veći nivo, a samim time i rezultat se iz minute u minutu povećavao u njihovu korist. Na kraju i više nego ubjedljivih 34:26.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Alen Ovčina sa 11 golova, dok je i jako dobru partiju odigrao Anes Bečić koji je susret završio sa devet postignutih golova. Goste iz Visokog predvodio je Almir Osmanhodžić sa 10 postignutih golova.

RK Sloboda- RK Bosna Visoko 34:26 (15:13)

Sloboda: Suhonjić 3, Vuković, Ovčina 11, Bajraktarević 2, Čajić, Nikolić 2, Đurović 1, Nurkanović, Đorđević, Bubić 3, Karahodžić, Borozan, Milkunić, Mojsilov,Bečić 9, Jusić 3. Trener: Zoran Kastratović

Bosna: Osmanhodžić 10, Sirčo, Kukić 1, Hasagić 2, Alihodžić, Sirčo H.5,Jamaković 1, Ahić 1, Nazifović 2, Karavdić, Burić, Sirčo S.4, Ahmetaš, Babić Trener: Milan Hovorka.

Portal SportSport.ba – E. Dindić