BiHPolitikaSlaven Raguž: HDZ BiH želi još jedan mandat da učahuri svoj nepotizam,...

Slaven Raguž: HDZ BiH želi još jedan mandat da učahuri svoj nepotizam, to neće ići

Hrvatska republikanska stranka prijavila se za izbore za kantonalni i federalni nivo. Kod samog prikupljanja potpisa odnosno procesa prijave bili su suočeni s prijetnjama, psovkama, pristiscima, slanjem inspekcija u ugostiteljske objekte.

”Ovo se kontinuirano dešava i nije samo sa HDZ-om tako. Nastoji se onemogućiti svaki oblik neovisne misli, a manjim strankama da uopće učestvuju u cjelokupnom izbornom procesu, a kamoli da otrgnu dio kolača za sebe. Već smo navikli na ove stvari. Kada se objave imena ljudi na listama tada će tek krenuti cijeli cirkus. Ali, iz nekih luđačkih pobuda želimo nešto mijenjati. Mi ne raspolažemo novcem, već nekom luđačkom voljom da nešto mijenjamo”, poručio je on.

Upitan šta je njegova najveća kritika HDZ-u i da li je HDZ privatizirao HNS, kazao je da treba razlikovati HNS kao instituciju i njihovo političko djelovanje. Ističe da je HNS kao institucija neminovan.

“Činjenica je da su Hrvati u BiH neravnopravni, sve dok postoji minimalna mogućnost da nam drugi biraju naše predstavnike i radi toga HNS mora postojati i mora se poštovati. Ali s druge strane imamo političko djelovanje. Ja sam prvi rekao da je HNS postao instrumentom politike HDZ-a. Ja to njima kažem u lice, na sjednicama Predsjedništva HNS-a. Prije četiri godine dobili su plebiscitarnu podršku da mijenaju stvari, kada je riječ o položaju Hrvata. Šta su napravili? Ništa, već su i zloupotrijebili podršku koju su dobili. Ništa od obećanog nisu uradili, sada očekuju još jedan mandat da bi učahurili svoj nepotizam, korupciju i kriminalni način političkog djelovanja. E, neće ići“, poručio je Raguž.

visoko.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE