Skupština ZDK: Tražimo od Federalnog parlamenta pravedniju raspodjelu novca u FBiH

623

Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno su usvojili zaključak da se u Federalnom parlamentu BiH pokrene inicijativa za izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH, kako bi se građani ovog kantona doveli u ravnopravan položaj s ostalim kantonima. Od zastupnika s područja ZDK-a, svih stranaka koje participiraju u Federalnom parlamentu, zatraženo je jedinstvo u nastupu prilikom rasprave o izmjeni spomenutog zakona na nivou Federacije BiH.

– Sve što tražimo je da se ponovno pokrene ova inicijativa, jer je očigledno da su stanovnici ovog kantona oštećeni u raspodjeli javnih prihoda i da bi se puno kvalitetnije živjelo u ZDK-u da se utvrdi pravilna raspodjela svih prihoda. Drugi dio našeg zahtjeva odnosi se na izabrane i imenovane zvaničnike iz naših sredina, kojima sugerišemo da rade i podrže provođenje našeg zaključka – kaže Ibrahim Plančić, predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini ZDK-a.

Kantonalni zastupnici su bez rasprave, sa 20 glasova ‘za’, šest suzdržanih i bez glasova ‘protiv’, podržali izvještaj o izvršenju budžeta za 2014.

Zeničko-dobojski kanton je tokom prošle godine, i pored kreditnih sredstva, zabilježio deficit od 15,8 miliona KM.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.