Skupština ZDK-a primila 32 certifikata izabranih zastupnika za novi saziv

Stručna služba Skupštine Zeničko-dobojskog kantona zaprimila je certifikate za zastupnike novog, 9. saziva Skupštine ZDK, čime je počela procedura za pripremu konstituirajuće sjednice – potvrdio je Feni aktuelni predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić.

On je napomenuo kako su dobili 32 certifikata od 35 izabranih zastupnika, jer su se zastupničkog mandata kod Centralne izborne komisije BiH odrekli gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović (Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad) te SDP-ovi izabrani zastupnici, načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i Vinka Aletović iz Kaknja.

-Nakon radnog vremena, jučer smo dobili certifikate i od danas teče naše vrijeme za procedure zakazivanja konstituirajuće sjednice. Ispoštovat ćemo sve zakonite procedure i tu sigurno neće biti problema. U narednom periodu očekujemo dopunu od još tri zastupnika, na 35 koliko ima SZDK – najavio je Huskić.

Danas su zastupnici obaviješteni o prijemu certifikata, a u toku dana svi klubovi političkih subjekata čiji su zastupnici izabrani bit će obaviješteni da, kako je naveo Huskić, dostave određene podatke u vezi sa konstituirajućom sjednicom.

Huskić ističe kako ne smije sam govoriti o terminu konstituirajuće sjednice, jer treba da pozove predstavnike političkih stranaka kako bi dogovorili sve detalje oko konstituirajuće sjednice. Vjerovatno sastanak s predstavnicima stranaka, kaže, neće moći biti održan sutra.

Umjesto Kasumovića, koji se odrekao mandata, zastupničko mjesto u SZDK trebala bi dobiti Naida Delibašić- Alagić iz Kaknja (BHI-KF) te Jasminko Kapić iz Maglaja i Mladen Simić iz Zenice (SDP).

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.