NaslovnicaBiHSkupština KS-...

Skupština KS-a osudila dizanje tri prsta ispred Državnog parlamenta

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo su na prijedlog SDA jednoglasno usvojili deklaraciju u kojoj osuđuju podizanje tri prsta ispred Državnog parlamenta.

Naime, Nenad Nešić je ispred Parlamenta BiH, prije sjednice na kojoj je imenovan za ministra sigurnosti, sa tri prsta pozdravio Nebojšu Vukanovića. Zastupnici su strogo osudili ovaj Nešićev gest, blizu mjesta na kojem su pale prve žrtve okupacije Sarajeva.

Smatraju da to predstavlja provokaciju i svjesnu uvredu za sve žrtve agresije i zločina genocida, te da je cilj narušavanje odnosa i destabilizacija povjerenja između građana i naroda Bosne i Hercegovine, kao i kreiranje atmosfere straha.

Dizanje tri prsta Nešić je ponovio i na Federalnoj televiziji, dok je objašnjavao taj svoj potez.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.