ZDKSkomorac: Neprihvatljiva podjela respiratora, upitna podrška sa viših nivoa vlasti

Skomorac: Neprihvatljiva podjela respiratora, upitna podrška sa viših nivoa vlasti

Posljednja raspodjela respiratora sa nivoa Federacije BiH, kojom je Zeničko-dobojskom kantonu, umjesto očekivanih 16 pripalo 5 respiratora, još jednom je u periodu pandemije izazvala negodovanje zdravstvenih radnika i stanovnika ovog kantona.
“Ja zaista moram izraziti svoje duboko razočarenje najavom ovako sramotne raspodjele, koja ni po jednom osnovu i ni na koji način nije korektna ni prema stanovnicima ZDK, niti zdravstvenom sistemu ovog kantona. Mi smo do sada odradili ogroman posao, pokazali da možemo i hoćemo, ali na žalost podrška sa viših nivoa počesto je evo bila vrlo upitna i ovaj put se ponovilo isto”, ističe Rasim Skomorac direktor Kantonalne bolnice Zenica, naglašavajući da je ZDK trenutno drugi kanton po broju oboljelih od COVID-a 19, a da dobijamo samo mrvice.

“Oni koji raspodjeljuju ovu pomoć moraće preuzeti odgovornost za slučaj da mi zbog nedostataka tih sredstava ne budemo mogli pružiti adekvatnu pomoć našim pacijentima”, poručuje direktor Kantonalne bolnice Zenica, izražavajući nadu da će ranije obaćanih 16 respiratora za ovaj kanton, ipak i doći na ovu adresu.

 

 

visoko.ba/zenicainfo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE