Škola u Porječanima skupo koštala OO SDA Visoko

700

Nakon problema prilikom sastanka Mjesno odbora SDA Gračanica, nešto se slično ovog vikenda desilo i sa Mjesnim odborima u Porječanima. I dok je problem u Gračanici bio sa spiskovima članstva za koji su pojedinci izrazili sumnju da je u  suprotnosti sa Statutom stranke, problem u Porječanima je sasvim druge prirode.

Kako saznaje Visoko.co.ba sastanak Mjesnog odbora Porječani nije imao ni kvorum kako bi bio održan. Razlog je razočaranost članstva u stranku zbog nedavnog stava SDA u Skupštini ZDK kada su upravo zastupnici SDA “minirali” amandman Meldine Ugarak (SBB) na osnovu kojeg je škola u Porječanima trebalo da dobije 70.000KM kako bi se radovi započeti od strane Fondacije “Mi za djecu” priveli kraju. Navodnu je jednocifrenom broju prisutnog članstva pojašnjeno da se radi o višoj politici koju oni ne razumiju. Naš izvor informacije tvrdi da je bilo i stavova malobrojnih prisutnih ako već ne razumiju višu politiku i više interese stranke, neka onda stranka nadoknadi izgubljenih 70.000KM za djecu iz Porječana koja čekaju na novu školu. Porječani su tim prije interesantni jer su vrlo politički osvješteni, naime disciplinovanim glasanjem oni su na proteklim izborima pomogli da njihove komšije dr.Amir Ganić (ASDA) dobije mandat zastupnika u Skupštini ZDK, odnosno da Mirza Ganić (SDA) postane Federalni poslanik.

Ako se ova informacija potvrdi kao tačna onda OO SDA Visoko ima ozbiljnih problema sa organizacijom unutarstranačkih izbora po Mjesnim odborima, a koji bi trebali da predhode Skupštini stranke koja bi trebalo da bude održana 16.04., i kada bi Visoko trebalo da dobije novog/starog predsjednika. Uveliko se lobira po Mjesnim odborima kojih ima 26. Ne biraju se metode lobiranja u želji da se dobije većina od 80 onih sa pravom glasa. Još uvijek nezvanično, ali kao najozbiljniji kandidati u borbi za prvog čovjeka najjače stranke u Visokom su aktuelni predsjednik Halim Zukić i odnedavno novi direktor VGT Osiguranja, te Nermin Kadrić – Buco, aktuelni član Izvršnog odbora stranke i vlasnik firme BIOS.

A donedavno su Porječani bili jedna od jačih baza SDA Visoko što potvrđuju i fotografije nastale u vrijeme uvođenja Povjereništva kada su “rušio” 2010. godine tadašnji predsjednik Ahmet Kurspahić, odnosno u vrijeme kada se slavila izborna pobjeda 2012.godine. Ponašanje članstva Mjesnog odbora SDA Porječani i njihova nezainteresovanost za aktivnosti u stranci zbog ponašanja SDA zastupnika u Skupštini ZDK jasan je pokazatelj i Zukiću i Kadriću kao potencijalnim budućim predsjednicima stranke da narod više nije naivan i da na političku nekorektnost počinje da odgovara nekorektno, suprotno dosadašnjim ideološko/iluzionističkim mađioničarskim trikovima zasnovanim na sijelskim pričama o vjeri, naciji i Bošnjaštvu.

porjecani 2012

povjerenistvo porjecani

Komentari

komentara