NaslovnicaNekategorisanoŠkola letenja...

Škola letenja AK “Izet Kurtalić” Visoko i Međunarodni aerodrom Sarajevo potpisali Ugovor o saradnji

Nova godina je za članove Škole letenja Aerokluba “Izet Kurtalić” Visoko otvorena sa nizom aktivnosti u poboljšanju uslova za rad ove klupske sekcije. Najvažnija aktivnost je potpisani Ugovor o saradnji sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo (MAS) oko pristupa aviona u praktičnoj obuci, koju su potpisali Armin Nesiren ispred ATO Škole letenja Aerokluba “Izet Kurtalić” Visoko, te Alan Bajić i Elvedin Begić, direktor i izvršni direktor za promet i usluge MAS-a.

Na ovaj način će kandidati za obuku moći koristiti najprometniji aerodom u zemlji prilikom praktične obuke, te biti suočeni sa obimnijim saobraćajem, intenzivnijom komunikacijom, koordinacijom sa kontrolom letenja i aerodromskim osobljem. MAS ispunjava sve regulatorne zahtjeve. Potpisom ovog Ugovora regulisani su načini korištenja aerodroma za Školu letenja, te kandidatima dostupna obuka na međunarodnom aerodromu u kontrolisanom zračnom prostoru.

Ovakav način obuke je neophodan kako bi kandidati poboljšali vještine pilotiranja, zrakoplovne komunikacije, kao i korištenja kontrolisanog zračnog prostora.

Ovim putem se Škola letenja Aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko zahvaljuje menadžmentu Međunarodnog aerodroma Sarajevo na podršci i nada se uspješnoj saradnji.

Visoko.co.ba/Alen Jazić FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.