Škola Hifza „ hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi“ bilježi prve rezultate

Škola Hifza „ hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi“ MIZ – e Visoko bilježi prve rezultate


Imran Kaldžija II na Muftijstvu sarajevskom

U Islamskom centu Hanovi, već druga generacija ispred novopokrenute Škole hifza, pod nazivom „ hfz- Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi“ MIZ-e Visoko uči napamet ‘amme – džuz. Bili smo ponosni na prošlogodišnjoj promociji trinaest polaznika koji su završili hifz ( učenje napamet ) 30. džuza Kur'ana, a ove godine smo opet ponosni na nove kandidate, nove učenike i nove ako Bog da hafize. Škola je počela bilježiti i prve rezultate takmičarskog duha.
Tako da je 21. Januara 2018. godine naš polaznik Imran Kaldžija osvojio drugo mjesto na Muftijstvu sarajevskom na takmičenju u Hifzu 30. džuza Kur'ana časnog kao predstavnik Škole hifza „hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi“ MIZ-e Visoko. Naš Imran je tek treći razred, i iskreno mu čestitamo u nadi da će ovo samo biti podstrek da još sigurnije i jače nastavi ovim stazama. Od pet stotina polaznika Škola hifza Muftijstva sarajevskog, takmičili su se najbolji, naš Imran od njih je drugi po redu. Aferim momčino!
Ovo je prilika i za sve zainteresovane da dođu posjete nas i postanu dio tima Škole za hifz Kur'ana Časnog „ hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi“ MIZ-e Visoko.

Dobro nam došli dragi dosti!