Skijaški savez / Elvedina Muzaferija je ponos BiH: Presretna sam što sam prva bh. skijašica sa bodovima u Svjetskom kupu

Elvedina Muzaferija rođena 1999. godine u Visokom je najbolja takmičarka Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju i reprezentativka već od dječijih kategorija, saopćeno je iz Skijaškog savez BiH.

Elvedina je u dječijim kategorijama obećavala puno jer je 2013. godine na najprestižnijim dječijim takmičenjima na svijetu „Trofeo Topollino“ zauzela 4. mjesto, a zatim i na „Pinocchio 2013“ 3. mjesto.  Nakon ulaska u FIS takmičarski sistem 2015. godine Elvedina je nastupila na preko 200 takmičenja od čega je na više od 30 nastupa zauzela 1. mjesto i najsjajnije odličje.

Njena najvažnija takmičenja su Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu 2017. godine te Zimske olimpijske igre u Pyeong Changu 2018.

Na samom početku sezone 2019/2020 Elvedina Muzaferija je pokazala da je takmičarka koja može puno i od koje možemo očekivati sjajne rezultate. Na Super-G trci Evropa Kupa u St. Morizu početkom decembra upisala je prve bodove u Evropa Kup-u sa svega 2.48 sekundi zaostatka za vodećom, a u konkurenciji sa najvećim svjetskim skijašicama kao što su: Tessa Worley, Wendy Holdener, Marta Bassino.

Kao potvrda vrhunske forme su i prvi bodovi u Svjetskom Kupu na trci alpske kombinacije u austrijskom Zauchensee.

Elvedina je prva bosanskohercegovačka takmičarka sa bodovima u Svjetskom kupu, a najbliži tome je bio nekadašnji naš skijaš Enis Bećirbegović.

“Takmičarsko skijanje i nastupi u Svjetskom kupu su moj životni cilj proteklih petnaest godina. Presretna sam jer sam uspjela postati prva bh. skijašica sa bodovima u Svjetskom kupu i vjerujem da je ovo pokazatelj moje forme i početak uspješne skijaške karijere. Iznimno je zahtjevno boriti se sa takmičarima koji imaju velike timove iza sebe, od trenera, njihovih asistenata, servisera, fizioterapeuta, psihologa, dok manje skijaške nacije istovremeno nastupaju gotovo „goloruki“ u odnosu na skijaške zemlje. Zahvaljujem se svima koji su od početka podržavali moj rad i vjerovali u moj uspjeh kao što su kompanija Prevent, RM-LH i VINS”, ističe Elvedina.

Ovo je rezultat kojim je Elvedina Muzaferija dokazala da se njen naporan rad, želja i volja za rezultatom itekako isplate.  Sa boljom opremom, ski serviserom i većim brojem dana skijanja Elvedina sigurno može ispisati istoriju BH skijanja u brzim disciplinama.

Ovo je najbolji motiv na samom početku sezone te sigurno možemo očekivati sjajne rezultate naše najbolje skijašice.

Također, tokom dana Elvedina Muzaferija je posjetila kompaniju Prevent, iz koje su potvrdili podršku najboljoj bh. skijašici i u ovoj sezoni.

“Rad Elvedine Muzaferija pratimo još od njenih prvih skijaških koraka i zadovoljstvo nam je da smo ovu saradnju nastavili i nakon historijskog uspjeha kojim je za BiH po prvi put ostvarila bodove na Svjetskom ski kupu. Danas je Predsjednik Uprave Prevent Grupacije upriličio prijem za Elvedinu gdje smo se prisjetili prethodne saradnje i potvrdili našu podršku i u ovoj sezoni”, istaknuto je iz ove kompanije.

 

Visoko.co.ba/Agencije

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.