NaslovnicaLokalne TemeSK "Visoko": ...

SK “Visoko”: Nastup kadeta i kadetkinja u okviru Lige kadeta BiH

Prvo kolo Premijer lige kadeta/kadetkinja BiH održano je u nedjelju 22.01.2023. godine. Nastupili su strijelci koji na dan nastupa nemaju više od 18 godina.

SK “Visoko” nastupio je sa ekipom kadeta u disciplini zračna puška i pojedinačnim nastupom kadetkinja u disciplini zračna puška i zračni pištolj. Ekipa kadeta nastupila je u sastavu: Bekir Ćato, Emin Ahmić i Malik Frljak. Pojedinačno su nastupile Esma Babić – zračna puška i Nasiha Jusufbašić – zračni pištolj, kojima je ovo bio prvi takmičarski nastup.

U disciplini zračna puška kadeti, ekipa SK „Visoko“ zauzela je drugo mjesto od 12 ekipa, a Bekir Ćato je osvojio prvo mjesto sa 390 krugova od 400. Emin Ahmić je bio šesti, a Malik Frljak dvadeset prvi od 42 takmičara.

Kadetkinje se osvojile pozicije u drugom dijelu tabele sa solidnim rezultatima na svojim prvim takmičarskim nastupima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.