SvijetSjevernokorejski lider završio šestodnevnu posjetu Rusiji

Sjevernokorejski lider završio šestodnevnu posjetu Rusiji

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un napustio je Rusiju svojim specijalnim oklopnim vozom nakon što je završio svoje kontakte u Primorskom regionu u okviru zvanične posjete Rusiji.

Prema novinskoj agenciji Ria, Kim je posjetio ruski Dalekoistočni federalni univerzitet na ostrvu Russkiy u sklopu svojih kontakata u Primorskom regionu.

Ovdje je Kim dobio informacije o ciljevima univerziteta i razvoju ostrva Russkiy, te se sastao sa 43 sjevernokorejska studenta koji studiraju na ovom univerzitetu i razgovarao s njima.

Kim je potom posjetio izložbu na temu “Dalekoistočne ulice”, gdje je dobio informacije o proizvodima koje su razvile kompanije u Primorskom regionu.

Guverner Primorske regije Oleg Kojemyako poklonio je sjevernokorejskom lideru Kimu jurišni prsluk i bespilotnu letjelicu sa šest kontrolnih sistema tokom obilaska izložbe.

Sjevernokorejski lider Kim završio je šestodnevnu posjetu Rusiji, krenuvši vozom sa stanice u Artjomu, na ruskom krajnjem istoku.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE