Sjednice Općinskog vijeća Visoko neće prenositi lokalna TV kuća – Prihvaćena inicijativa Nedžada Mehmedagića

Prihvata se upućena incijativa vijećnika Nedžada Mehmedagića te predlažemo da Općinsko vijeće usvoji Zaključak u skladu sa podnesenom incijativom i da zaduži JP RTV Visoko da izvještavanje javnosti o sjednicama Općinskog vijeća organizuje u skladu sa usvojenom incijativom.

 

Stav po vijećničkoj incijativi, dostavlja se,

 

Povodom incijative vijećnika Nedžada Mehmedagića, upućene na 2.sjednici održanoj 02.12.2016.godine, a koja se odnosi na donošenje odluke Općinskog vijeća, da se putem TV Visoko ne prenosi u cijelosti sjednice Općinskog vijeća, da se o istoj napravi reportaža o bitnim pitanjima koja su predmet rasprave na istoj, (Reportaža maksimalnog trajanja od 30 minuta), dajemo sljedeći odgovor:

 

– Prihvata se upućena incijativa vijećnika Nedžada Mehmedagića te predlažemo da Općinsko vijeće usvoji Zaključak u skladu sa podnesenom incijativom i da zaduži JP RTV Visoko da izvještavanje javnosti o sjednicama Općinskog vijeća organizuje u skladu sa usvojenom incijativom.

 

S poštovanjem,
OPĆINSKA NAČELNICA VISOKO

mr.sci
. Amra Babić

PRILOG: Dokument

____________________________

 

Inicijativa vijećnika Nedžada Mehmedagića

                      

 

U skladu sa članom 95. Poslovnika Općinskog vijeća Visoko dostavljam Vam inicijativu Nedžada Mehmedagića, koja je upućena na 2. sjednici održanoj 02.12.2016. godine, a koja se odnosi na donošenje odluke Općinskog vijeća, da se putem TV Visoko ne prenosi u cjelosti sjednica Općinskog vijeća, da se o istoj napravi reportaža o bitnim pitanjima koja su predmet rasprave na istoj. (Reportaža maksimalnog trajanja od 30min.)

Molim da razmotrite upućenu inicijativu i svoj stav dostavite Općinskom vijeću u roku od 30 dana.

 

PRILOG: Inicijativa – dokument