BiHSjednica Nezavisnog odbora: Usvojen Prijedlog plana rada

Sjednica Nezavisnog odbora: Usvojen Prijedlog plana rada

Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog plana rada Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2024. godinu i bit će upućen u daljnju parlamentarnu proceduru.

Usvojen je i Izvještaj sa sastanka članova Nezavisnog odbora s rukovodstvom Državne agencije za istage i zaštitu (SIPA).

Članovi Nezavisnog odbora upoznati su s Informacijom o posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Na narednoj sjednici članovi Nezavisnog odbora raspravljaće o Izvještaju o posjeti ovoj državnoj policijskoj agenciji.

Primljen je k znanju Dopis Ministarstva sigurnosti BiH, od 20.11. 2023. godine – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE