BiHSjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za četvrtak, 30. jula, u Sarajevu a za dnevni red su predloženi Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu za period 2015 – 2018 godina te Prijedlog zakona o radu.
Zbog tog zakona je Savez samostalnih sindikata BiH najavio protest za isti dan ispred zgrade Parlamenta u kojoj će Dom zasjedati.

Sindikat ne želi da predloženi novi zakon o radu u FBiH odobri nakon Vlade i Parlament jer, kako tvrdi, u predloženoj formi grubo se krši postojeća radnička prava.

Osim agende i tog zakona, za sjednicu Doma naroda su dnevnim redom predviđeni ovogodišnji program rada Federalne vlade te po hitnom postupku izmjene tri zakona – o poštanskom prometu Federacije BiH, zatim o stranim ulaganjima te Zakona o pomilovanju.

U nacrtu su zakon o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji te odluka o alokaciji na Federaciju obaveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj 535-Projekt četiri ceste i most Musala.

Predviđeno je i da se delegati upoznaju s izvještajem o dinamici projekta na Koridoru 5-c, broj 17, zaključno sa 30.6.2014. godine, koji je dostavilo preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Taj projekt se finansira od međunarodnih kredita.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE