Lokalne TemeStaro VisokoSjećanje na Visočko-fojnički partizanski odred u čiju čast su Visoko posjećivali Tozovac,...

Sjećanje na Visočko-fojnički partizanski odred u čiju čast su Visoko posjećivali Tozovac, Silvana Armenulić, Miki Jevremović…

17. jula 1943. godine, formiran je Visočko-fojnički partizanski odred (VFPO). Do 1993. godine osnovna škola u Donjem Moštru je nosila naziv po ovom odredu, a i jedna ulica u gradu je imala naziv Visočkih brigada.

Na obilježavanju 25. godišnjice VFPO-a u Visokom je priređena velika svečanost, pa su tako, između ostalih, u našem gradu gostovali Mija Aleksić, Milan Srdoč, Tozovac, Miki Jevremović, Silvana Armenulić, Zaim Imamović, Vasilija Radojčić, Marija Crnobori i drugi.

 

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE