Lokalne TemePozitivno VisokoSjajno treće mjesto za OŠ "Safvet-beg Bašagić" na takmičenju "Čista umjetnost za...

Sjajno treće mjesto za OŠ “Safvet-beg Bašagić” na takmičenju “Čista umjetnost za čistu prirodu”

Nedavno smo pisali kako je “Let's do it BiH” uputio poziv osnovnim školama u BiH da učestvuju u takmičenju “Čista umjetnost za čistu prirodu”, a kao odgovor je dobio 93 prijave, od čega je jedna bila iz Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” iz Visokog. Cilj takmičenja je bio da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, potom da se prikupljeni materijal ponovo upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, tačnije reciklaži materijala.

Zadatak škola je bio da očiste svoju okolinu, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (papir, plastika i sl.), naprave izloške čiste prirode. Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni konkurs iznosio je 6.500,00 KM, dok su škole učesnice obavezale da će dobijeni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna. Visoko je dakle predstavljala OŠ “Safvet-beg Bašagić” sa djelom “Planeta je naš dom, a vode su srce u domu tom” i u konačnici osvojila sjajno treće mjesto, odmah iz OŠ “Pale” Pale i OŠ “Đura Jakšić” iz Banja Luke.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE