Lokalne TemeSportSjajni nastupi FK "Čaja" na turniru u Holandiji

Sjajni nastupi FK “Čaja” na turniru u Holandiji

Kao što je javnosti poznato, FK “Čaja” ovih dana učestvuje na turniru u Holandiji, a koji se igra pod pokroviteljstvom UEFA-e. Visočki klub učestvuje sa dvije ekipe, timom do 12 godina i timom do 13 godina starosti. Danas su timovi odigrali prvi dio takmičenja i može se primijetiti, zabilježili dosta dobre rezultate.

Tim U13 je bio superioran i u sve tri odigrane utakmice zabilježio pobjede. Prvo je slavio protiv Nieuwea sa 4:0, zatim je sa 2:1 pobijedio ekipu TSV Steinbach, da bi u trećem meču sa 1:0 bio bolji od ekipe Focus 07. Na taj način FK “Čaja” je osvojio prvo mjesto u grupi sa maksimalnih 9 bodova.

Kada je U12 ekipa u pitanju, ona je u prvom meču remizirala protiv V.V. Maasdijka (0:0), da bi u drugom kolu sa 3:0 savladala FC Bauvin. U trećem meču ekipa Esmira Džafića doživjela je minimalni poraz (0:1) od K.F.C. Houtvennea. Ipak, četiri boda su bila dovoljna da FK “Čaja” osvoji drugo mjesto u grupi te da se, kao i U13 tim, sutra nađe u knock out fazi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE