Sjajan uspjeh Visočana na “BJELADH 2021”: Prva tri mjesta Mataradžija, Huseljić i Hodžić

Proteklog vikenda na olimpijskoj ljepotici Bjelasnici održano je takmičenje u downhill disciplini u organizaciji kluba “sawage crew” koja se boduje za uci dhi bodove i samim tim je internacionalnog karaktera.

Na utrci su učešće uzeli i nasi mladi sugrađani koji su ostvarili fenomenalne rezultate u klasi hoby u kojoj je bilo najviše takmičara.
Amar Mataradzija 1 mjesto,
Emiin Huseljić 2 mjesto,
Adi Hodžić 3 mjesto.

Pva tri mjesta za tri mlada momka iz Visokog.

Treba spomenuti da su učešće uzela i jos tri momka iz Visokog to su Emil Vasiljević, Emil Kokoruš, Rijad Gunic koji su takodjer bili u top 10.

Sve pohvale idu na racun organizacije i organizatora koji su se potrudili da sve bude na evropskom nivou.

Moramo istači da je prvoplasirani Amar vozio za “sawage crew” klub iz Sarajeva a ostali momci za “B.B.K Kulin Ban” iz Visokog.

Jedan odličan vikend pun adrenalina kojem su doprinjeli i paraglajderi koji su uljepšali nebo iznad Bjelasnice.

Ostaje nada da cemo svi zajedno prepoznati kvalitet ovih dječaka kao zajednica i naravno ulagati u njih jer sto su oni protekli vikend uradili, velika je reklama i promocija grada Visoko.

Izvor: Emir Huseljić

BjelaDH 2021 je održana prema pravilima Međunarodne biciklističke unije (UCI C2) i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine (CN). BjelaDH 2021 je utrka državnog prvenstva Bosne i Hercegovine i utrka koja je bodovana za državni kup Republike Hrvatske.