Sjajan uspjeh brezanskog karatiste Alajmovića

Na Evropskom Fudokan prvenstvu u tradicionalnom karateu, koje je održano u italijanskom gradu Napoliju, na kome su nastupile reprezentacije iz 22 zemlje, sa preko sedamsto takmičara, sjajan rezultat ostvario je brezanski sportaš Amar Alajmović. Alajmović je kao član reprezentacije BiH osvojio zlatnu medalju -Prvak Evrope, u kategoriji borbe seniori –super teška kategorija. On je imao tri borbe, a u finalnom meču, koji je sudio čuveni velemajstor karatea Ilija Jorga, pobijedio je predstavnika reprezentacije Švajcarske, i na taj način postigao ovaj fantastičan rezultat. Inače,Amar je rođen 1986.godine, nosilac je titule crni pojas-2 dan, a obavlja ulogu trenera u karate klubu „Rudar“ Breza. O ovom velikom podvigu, ovaj izuzetno skromni sportista, koji veoma naporno trenira i odlikuje se poštenim radom i odnosom prema svojim takmičarima, rekao nam je sljedeće:

“Sigurno da sam ponosan i sretan titulom prvaka Evrope i zlatnom medaljom koju sam osvojio za svoju  zemlju. Ovaj rezultat je nastavak niza do sada osvojenih brojnih medalja, pehara,diploma…i produkt mog dugogodišnjeg, mukotrpnog treniranja i bavljenja ovim atraktivnim borilačkim sportom. Ova medalja  mi daje dodatni stimulans da nastavim sa još žeščim i predanijim radom, da svoje znanje i iskustvo prenosim na moje takmičare u brezanskom klubu i da budem inspirator mladim sportistima, kako bi i oni vrlo brzo došli do prilike da nastupe na međunarodnoj sceni i okite se medaljama, i na taj način najbolje prezentuju našu zemlju širom Svijeta.

Rešad Mamela/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.