NaslovnicaBiHSIPA u Visoko...

SIPA u Visokom: Tužilaštvo traži izvještaj o uzrocima prevrtanja helikoptera Oružanih snaga BiH

I Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uključena je u istragu o okolnostima nezgode na području Visokog, gdje se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH.

VIDEO / Prevrnuo se helikopter Oružanih snaga BiH kod Visokog

“Uviđaj su vršili pripadnici Sektora krim-policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji također nastavljaju svoj rad na ovom slučaju, ali je u istragu uključena SIPA, a sve se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH”, otkrivaju izvori “Nezavisnih novina”.

Saznanja “Nezavisnih novina” potvrdili su i iz Tužilaštva BiH.

“Nakon zaprimanja informacije o prevrtanju helikoptera Oružanih snaga BiH na poligonu za letačku obuku kod Visokog, dežurni tužilac izdao je naredbu SIPA i MUP-u ZDK da u saradnji sa nadležnim službama Oružanih snaga BiH, preduzmu potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci prevrtanja letjelice. Nakon što budu okončane uviđajne radnje, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, tokom redovne letačke obuke pripadnika Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH, na poligonu za letačku obuku kod Visokog, u srijedu oko 11.30 prevrnuo se helikopter OS BiH na tlu.

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.