SIPA oduzela dokumentaciju u Gradskoj upravi Zenica zbog slučaja “Zenicatrans”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, 12.8.2021. godine privremeno su oduzeli dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, Zenicatrans – prevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici.

U skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici, privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija bit će predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje i nadležnost. Navedene aktivnosti odnose se na postupanje po predmetu „Zenicatrans – prevoz putnika“. – saopšteno je iz Državne agencije za istagu i zaštitu.

Posjećamo, slučaj Zenicatrans vodi se u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona već duže od godinu dana a odnosi se na izuzimanje autobuske stanice iz imovine tog preduzeća. Osim navedenog, Tužilaštvo ZDK vodi još dvije istrage koje se odnose na rad i poslovanje ovog preduzeća.

U januaru ove godine i istražitelji Federalne uprava policije bavili su se predmetom Zenicatras u okviru kojeg su Tužilaštvu ZDK podnijedli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u kojem zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića i još 6 osoba sumnjiči za niz krivičnih djela. Također, i Kantonalni sud u Zenici je prošlog mjeseca donio odluku privremene mjere zabrana raspolaganja imovinom autobuske stanice od strane Grada Zenica.

federalna.ba/Admir Pripoljac/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.