SportNogometSimon Rožman odstupio s trenerske pozicije FK Sarajevo

Simon Rožman odstupio s trenerske pozicije FK Sarajevo

Slovenački trener i FK Sarajevo postigli su dogovor oko sporazumnog raskida saradnje.

Osim Rožmana, klub napuštaju i njegovi pomoćnici, s kojim su ugovori također raskinuti.

Ovakav epilog najavio je i direktor Sarajeva Matthias Leterme u intervjuu za zvaničnu stranicu kluba.

“Kada je u pitanju trener, razgovarali smo o ambiciji i ciljevima koje smo zacrtali za ovu sezonu ali Rožman je obavijestio Klub da nije zainteresovan da nastavi svoj posao, a nakon odluke koju smo donijeli u vezi sa sportskim direktorom. Poštujemo njegov stav i u završnoj smo fazi dogovaranja uslova raskida saradnje, rekao je Leterme.

Klub je nedavno napustio i sportski direktor Senijad Ibričić, koji je također potpisao sporazumni raskid ugovora sa Sarajevom.

Iz bordo kluba će u narednim danima također objaviti ime Rožmanovog nasljednika, a prema trenutnim informacijama, najbliži toj poziciji je Meho Kodro.

Federalna.ba / Onasa.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE