Šest ugovora sa korisnicama projekta za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena

Općina Visoko je raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena, a projekat je realizovan u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT (koji je u ime USAID-a partner u ovom projektu).

Komisija za ocjenjivanje prijava, dostavljenih po pozivu za finansiranje biznisa, izvršila je ocjenjivanje i bodovanje svih prijava, te sačinila sljedeću rang listu kandidatkinja (korisnica projekta) na koju je Općinska načelnica dala svoju saglasnost:

1. Irma Zerdo,

2. Safija Skopljak,

3. Irmela Kadić,

4. Melisa Omanović,

5. Safija Halilović,

6. Evelina Gaši.

Danas je u Velikoj sali Općine Visoko upriličeno potpisivanje ugovora, kojem su prisutvovale: Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić, zatim šefica odsjeka Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti Suada Koljenović, Amila Dedić – članica ispred USAID-a. One su se prigodnim riječima obratile korisnicama i poželjele im mnogo sreće i poslovnog uspjeha.

Nakon toga obavljeno je svečano potpisivanje ugovora između Općinske načelnice i korisnica projekta, a cilj je kreiranje boljeg ambijenta za samozapošljavanje marginaliziranih grupa žena, te otvaranje i razvoj biznisa kroz formiranje Fonda za žensko poduzetništvo.

Press Općine Visoko