Šero Nihad sa 26 golova najbolji strijelc Omladinske lige BiH

U juniorskoj  konkurenciji iste grupe najviše golova postigao je igrač NK Bosna Šero Nihad – 26 golova što je čak 11 pogodaka više od drugog najboljeg strijelca Popovac Nikole iz FK Slavija. Ganija Tarik iz NK Kiseljak je postigao 14 pogodaka, a Demirović Anes iz FK Željezničar 13 golova.

Helač, Šero, Čatić, Omerčević, Kurbaša i Košpo prvi strijelci Omladinske lige BiH

Proteklog vikenda završena su takmičenja u Omladinskoj ligi BiH grupa “Centar” i “Jug” koje je organizovao i sproveo Nogometni savez Federacije BiH.

Prvaci Omladinske lige BiH za takmičarsku sezonu 2016/2017 su NK Bosna Visoko (Centar A – kadeti), FK Bosna Sema (Centar A – juniori), NK Travnik (Centar B – kadeti), FK Rudar Kakanj (Centar B – juniori) i FK Velež (Jug – kadeti i juniori).

Pobjednici Omladinske lige Centar A i B igrali su za prvaka Omladinske lige Centar, a zvanični prvaci su NK Travnik i FK Bosna Sema koji su se sa FK Velež plasirali u završnicu prvenstva za juniore i kadete.

U šest grupa Omladinske lige BiH igrači su postigli 3.126 golova na ukupno 1.812 utakmica.

Među najboljim strijelcima isticali su se Helač Timur, kadet FK Željezničar, koji je u grupi Centar A postigao 13 golova, samo jedan gol više od saigrača Aljić Nedima i Mujić Edina kao i igrača Halvadžija Berina iz FK Radnik Hadžići, Rizvanović Dženana iz FK Novi Grad i Vuković Vase iz FK Sutjestka Foča.

U juniorskoj  konkurenciji iste grupe najviše golova postigao je igrač NK Bosna Šero Nihad – 26 golova što je čak 11 pogodaka više od drugog najboljeg strijelca Popovac Nikole iz FK Slavija. Ganija Tarik iz NK Kiseljak je postigao 14 pogodaka, a Demirović Anes iz FK Željezničar 13 golova.

U grupi B u kadetskoj konkurenciji kao najbolji strijelci istakli su se Čatić Berin iz NK Travnik i igrač NK Iskra Mašić Anes. Ipak, Čatić Berin je u regularnom dijelu prvenstva postigao 33 gola, a Mašić Anes 31 pogodak. Na trećem mjestu liste strijelaca je  igrač NK Borac Kurdić Muamer.

Junior NK Žepče, Omerčević Ahmed, najbolji je strijelac u svojoj konkurenciji. On je postigao 24 gola, a slijede ga Bašić Tarik (NK Iskra) sa 19 i Mujkanović Suljo (NK Tošk) sa 17 zgoditaka.

Kurbaša Ivan, igrač NK Troglav 1918 Livno je u grupi Jug za  kadete postigao je 29 pogodaka što je najviše u svojoj konkurenciji, dok su po 28 postigli Agović Anes i Puce Adis iz mostarskog Veleža.

Prvi strijelac grupe Jug za juniore je Košpo Tarik, igrač FK Igman Konjic, koji je postigao 24 gola. Gosto Samir iz FK Velež je postigao 21, a junior Čapljine Bilić Danijel 19 pogodaka.

Kompletne liste strijelaca Omladinske lige BiH Centar i Jug možete vidjeti na sljedećim linkovima:

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE CENTAR A ZA KADETE

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE CENTAR A ZA JUNIORE

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE CENTAR B ZA KADETE

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE CENTAR B ZA JUNIORE

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE JUG ZA KADETE

LISTA STRIJELACA OMLADINSKE LICE JUG ZA JUNIORE

nsfbih