NaslovnicaLokalne TemeSenzor.ba: U ...

Senzor.ba: U Visokom jutros ponovo užasavajući prizor onečišćenja rijeke Fojnice

Rijeka Fojnica proteklih je dana bila barem naizgled čista i bistra, međutim jutros građani historijskog grada sa razočarenjem posmatraju već izrazito zagađenu rijeku Fojnicu.

Otrovne supstance sada uveliko idu i prema rijeci Bosni što, kako njoj tako i njenom ekosistemu, prijeti užasnim narušavanjem.

Riječ je, najvjerovatnije, o istom zagađenju koje je zabilježeno i prošle godine kada je jedna od kompanija koje se nalaze uzvodno uz rijeku Fojnicu ispustila otpadne vode, prilikom čišćenja filtera, što su prošle godine saopćili iz “Eko Vikinga” za Faktor.ba.

Danas su redakciju Senzor.ba sa stanjem rijeke Fojnice upoznali čitatelji, građani Visokog koji su i ovog puta izuzetno zabrinuti zbog trenutnog stanja ove predivne rijeke.

Visoko.co.ba/Senzor.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.