Seniorke i seniori u kvalifikacijama za EURO

Uprkos brojnim problemima finansijske prirode koji i dalje postoje (i na čijim se rješenjima intenzivno radi) Muška i Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Heregovine će učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

U ovom trenutku podršku odbojašima i odbojkašicama, ali i našem savezu su pružili Vlada Kantona Sarajevo, CEV i druge odbojkaske federacije, prijatelji Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kojima se iskreno zahvaljujemo.

Također se očekuje još podrške od naših prijatelja, a razgovori za realizaciju su u još uvijek u toku.

Ranije su, tokom takmičenja u Zlatnoj i Srebrnoj ligi, podršku pružili dobavljači i davaoci usluga, pojedine općine i lokalne zajednice, Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Na ovaj način Savez je izbjegao moguće finasijske i sportske sankcije. Neće biti lako, ali možemo slobodno reći da će ovi problemi cijelosti biti prevaziđeni.

Ovim putem Vas, kao predstavnike medija molimo da ovo saopštenje objavite u Vašim cijenjenim medijima i isto prenesete javnosti.

Također Vas pozivamo da prisustvujete domaćim utakmicama naših reprezentacija, te da zajedno ispišemo nove uspjehe i nove stranice historije. O terminima i detaljima vezanim za utakmice ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Osbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.