NaslovnicaLokalne TemeSenad Goralij...

Senad Goralija dobio novi četvorogodišnji mandat

U Društvenom centru u Visokom, 18. marta tekuće godine, uz prisustvo 22 od pozvanih 27 delegata iz 9 općinskih/gradskih udruženja održana je redovna Izvještajno-izborna skupština SS OSI ZDK. Skupštinom je predsjedavao Amir Mamela, a izvještaji o radu Saveza sa finansijskim izvještajem i izvještajem Nadzornog odbora uz otvorenu raspravu, zapažanja i zaključke usvojeni su jednoglasno.

Potom je uslijedilo i izborni dio Skupštine Saveza gdje je na novi mandatni period od četiri godine jednoglasnom odlukom izabran Senad Goralija iz Visokog, dopredsjednik je Zumra Gušo iz Maglaja. Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Amir Mamela iz Breze, a dopredsjednik je Izudin Husanović iz Maglaja.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Vuković Hasib iz Zavidovića, Salih Kozlić iz Zenice i Salih Mirac iz Breze, koji će na prvoj konstituirajućoj sjednici NO iz svojih redova izabrati predsjednika. Za delegate u Federalnom sportskom savezu izabrani su Senad Goralija, Amir Mamela, Ibrahim Hasanspahić (Breza) i Amil Buljubašić (Tešanj).

Potom je uslijedilo elaboriranje i usvajanje Plana rada i finansijskog plana sa kalendarom takmičenja za 2023. godinu. Pod tačkom razno razmatrana je molba za prijem u članstvo SS OSI ZDK Sportskog kluba “Bosna” Žepče te je odlučeno da se isti prihvata kao pridružena članica sa ograničenjima na period od tri mjeseca do preregistracije kluba u Općinsko udruženje za sport i rekreaciju Žepče. Skupština je završena, a druženje nastavljeno uz ručak, ugodne razgovore i razmjenu iskustava sportista SS OSI.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.