Šemsudin Mehmedović: SDA treba rukovodstvo koje može dokazati porijeklo imovine

1245

-SDA nam treba jer treba da bude nositelj AKCIJE, a ne nijemi posmatrač događaja koji povremeno reagira na političke akcije drugih političkih faktora.

-SDA je potrebna radi Bosne i Hercegovine i naroda u njoj i zato je osnovana, a ne radi zapošljavanja funkcionera kako u SDA tako i u državi Bosni i Hercegovini.

-SDA mora biti brana i čuvati dostojanstvo Bošnjaka i Bosanaca, a ne sistem za potrošnju kadrova po zeljama isčašenih centara moći.

-SDA mora biti sistem za traženje i provedbu zacrtanih političkih ciljeva koji su za dobrobit zajednice a ne rasadnik parazita i neradnika koji traže uhljebljenje

-SDA mora imati viziju budućnosti Bosne i Hercegovine i odgovoriti historijskom zadatku kao što je to znala 92-95 godine.

-SDA mora imati rukovodstvo dostojno prilika i političkog trenutka u kome se nalazi Bosna i Hercegovina ali i SDA,

SDA treba rukovodstvo koje može dokazati porijeklo imovine, a ne ono rukovdostvo koje se samo bogati.

-SDA treba rukovdostvo koje ima viziju i koju će predstaviti nama svima na Kongresu SDA, a ne ono koje dolazi na lidersku poziciju spletkarenjem, novcem, mrežom familijarno/prijateljskih kadrova, ucjenama, pritvaranjem političkih oponenata ili na bilo koji neprincipijelan drugačiji način.

ZATO POZIVAM sve one koji još drže SDA u srcu koji sanjaju o boljoj SDA i BiH, one kojima je stalo do časti i dostojanstva običnog čovjeka, dakle POZIVAM IH NA AKCIJU!

POZIVAM sve savjesne i odgovorne članove SDA da se probude i da zajedno samnom vrate čast i ugled SDA, kojeg su uništili ljudi bez osjećaja za narod i državu

Do tada želim vam svako dobro i očekujem da oni iskreni SDA-ovci krenu u akciju.

 

Komentari

komentara