Šemsudin Mehmedović: Ovo je moja poruka Izetbegoviću

1989

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović (SDA) oglasio se o nastavku pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH.

On kaže da ukoliko se pristane na ucjene HDZ-a i ‘diplomata sa sumnjivim namjerama’ – onda je to ravno predaji BiH Rusima imto bez otpora.

“SDA ne smije pristati na Zakon kojim će dva zastupnika moći donijeti odluku o eutanaziji BiH. SDA ne smije pristati da BiH ucjenjuju i blokiraju dva glasa. SDA ne smije potpisati prvi Zakon o trećem entitetu”, naveo je Mehmedović.

On dalje navodi da su pregovori o izbornom zakonu ‘posljednja šansa maskiranog i kamufliranog trećeg entiteta i ruske platforme u BiH’.

“Zato pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i bošnjačko rukovodstvo na ekstremni oprez i da dobro promisle šta dogovaraju i potpisuju, nadležnost Doma naroda je ključna – ne smijemo uraditi ono što je urađeno u Daytonu, ne smijemo pristati na ucjenu na kakvu smo pristali 1995., sada je isti trenutak i žele nas natjerati na izdaju”, ističe Mehmedović.

Kaže da je pozicija Doma naroda ključna.

“Dom naroda BiH je oružje u rukama Rusije, Srbije i Hrvatske. To je omča oko vrata BiH, to je ucjenjivačka pozicija za Ginisovu knjigu rekorda. Ni jedna država sebi ne bi dopustila takav model za ucjenu. Predlažem predsjedniku SDA da napiše pismo svjetskim liderima, bar onima iz PIC-a, da opciju ‘dva glasa mogu blokirati državu’ uvedu u svoje države pa da onda isto traže od njega”, kaže Mehmedović.

Na kraju kaže da se nema više prava na greške.

“Dovoljno smo i previše popuštali različitim pritiscima Zapada da nas se tretira kao najslabiju kariku i kao sigurnost da će ostvariti planove podvaljivanjem kukavičjih jaja Bošnjacima. Vidjeli smo šta je ostalo od obećanja u vezi Daytona, vidjeli smo da je Dayton postao najveća prepreka ulasku BiH u EU. Nisu ga ni implementirali a već ga počeli obilaziti, ignorisati! Bosanski narod je natjeran od bjelosvjetskih verzija Palmea i Einhorsta da 27 godina finansiraju genocidne projekte nad samim sobom, 27 godina finansiramo velikonacionalne projekte kroz otvorenu secesionisstičku politiku RS i skrivenu HDZ-a koja se provodi po principu – ako ne pristanu na naše uslove – onda ćemo optužiti Bošnjake da žele unitarnu državu”, zaključio je Mehmedović.

Raport.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara