Šemsudin Mehmedović izlazi na megdan Bakiru Izetbegoviću

937

Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović kandidati su za predsjednika SDA koji će se birati na Kongresu ove stranke 26. maja u Sarajevu, piše novinska agencija Patria.

Njih su predložile općinske organizacije, s tim što Izetbegović za sada ima više kandidatura, dok su Mehmedovića danas predložili Tešanj, Usora i Doboj Jug.

Sjednica Glavnog odbora SDA bit će održana 23. maja i na njoj će se utvrditi konačne liste kandidata za predsjednika, zamjenika i sedam potpredsjednika.

Na ovoj sjednici koja je i kandidaciona može se očekivati i dopunjavanje lista sa imenima kandidata za ove tri ključne stranačke pozicije.

Kandidati za zamjenike su Adil Osmanović, Šefik Džaferović i Dževad Mahmutović, s tim što Osmanović do sada ima najviše prijedloga općinskih organizacija.

Stranačke čelnike na Kongresu će birati 800 delegata SDA.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.