Semir Osmanagić odgovorio Srđanu Puhalu

(VIDEO) Nakon što mu je rekao da nije kompetentan, Semir Osmanagić odgovorio Srđanu Puhalu

Zbilja ko je Semir Osmanagić?

Psiholog Srđan Puhalo je nedavno prozvao sociologa Semira Osmanagića u televizijskom gostovanju.

Puhalo je rekao da Osmanagić ne treba komentarisati pandemiju.

– To je nepoštivanje struke. To je nepoštivanje zvanja ljekara, da bi jednom čovjeku postavili pitanje o virusu, o pandemiji, prevenciji, lijekovima, vakcini. Nije kompetentan, jednako kao i ja, poručio je.

image

Semir Osmanagić je reagovao na ovo te se oglasio se u videu, objavljenom na YouTube stranici Bosnian Pyramids TV, u kojem je između ostalog poručio:

– Zbilja ko je Semir Osmanagić? Najprije, riječ je o pandemiji koronavirusa koja izaziva bolest kodnog naziva Covid-19. Ovdje, međutim, nije riječ samo o bolesti, niti medicinskoj struci. Pandemija utiče na sve oblasti života – na makroekonomiju i politekonomiju, na poslovnu politiku i mikroekonomiju, na finansijski svijet, na političke odnose, na rad obavještajnih službi. Utiče na čitav set globalno važnih pitanja. A ko se bavi takvim društvenim pitanjima? Vjerovatno nauka o društvu. Zove se sociologija. A Semir Osmanagić je doktor socioloških nauka. Da bi postao doktor nauka, morao je ovladati naučnom metodologijom, kazao je u uvodnom obraćanju u svom odgovoru Srđanu Puhalu, sociolog Semir Osmanagić.

Ističe da je prvi u BiH izjavio da je virus nastao u laboratoriji. Te da je govorio da će pandemija utjecati na globalnu ekonomiju.