Lokalne TemePozitivno VisokoSelektor nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević posjetio Kompleks Ravne

Selektor nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević posjetio Kompleks Ravne

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević danas je boravio u Visokom ili preciznije posjetio je Kompleks Ravne. Uz prisustvo članova Fondacije “APBPS” Milošević je zajedno sa suprugom i dr.Semirom Osmanagićem obišao lokalitet te rado se slikao i popričao sa navijačima naše reprezentacije.

Ovom prilikom Visočanin, i sam nekad nogometaš, a danas ljubitelj maratona Dino Kamarić je iznenadio selektora nesvakidašnjom uspomenom koju je dobio lično od njega još 2000-te godine u obliku pisma dok je još igrao za ekipu Parme, na što se posebno iznenadila selektorova supruga koja nije mogla da vjeruje da u Visokom postoje i takvi ljudi koji su pratili karijeru njenog muža i koji čuvaju uspomene i poklone stare preko 20 godina.

– Uvijek sam uz Alena Bokšića volio gledati kako igra i daje golove Savo Milošević u bilo kojem klubu da je igrao. Rekao mi je da se čak i ne sjeća svih golova koje sam mu nabrojao kao meni najdraže – rekao je za Visoko.co.ba Dino Kamarić.

inače, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će šansu za plasman na EURO 2024. godine tražiti u martovskim utakmicama baraža jer naredne dvije utakmice kvalifikacija protiv Slovačke i Luksembruga nemaju nikakav značaj osim prestiža i prilike da selektor da šansu nekim novim igračima koji do sada nisu imali priliku zabilježiti veću minutažu u državnom dresu.

Prema trenutnoj projekciji baraža na osnovu plasmana u kvalifikacionim grupama, ali i plasmana u prošlom ciklusu Lige nacija naši momci bi u polufinalu baraža igrali protiv starih znanaca selekcije Finske na domaćem terenu.

U slučaju da eliminišemo Fince u finalu baraža bi igrali sa boljim iz duela Izrael Ukrajina. Pored navedene dvije reprezentacije vrlo moguće je da u baraž Lige B dođu Norveška i Island.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE