Selektor Josip Pandža sretan i zabrinut

Josip Pandža, selektor bh. reprezentacije, sretan je i oduševljen nakon velike pobjede u finalu. Pandža je s puno emocija govorio za BHT o uspjehu kojeg su napravili naši mladi košarkaši, novi prvaci Evrope. “Emocije su toliko pomiješane da vam ništa pametno ne znam reći. Ovdje se veseli, slavi. Tu smo i mi, Hrvati, Srbi, Crnogorci… Svi slavimo. Iskreno, nisam ovoliko očekivao, ali puno sam očekivao. Momci su toliko karakterni, da tako zrelo igraju pred 5000 ljudi. To je zaista nevjerovatno, pa to su dječaci od 16 godina”, rekao je Pandža, dodavši: “Ne znam kako je izgledalo na TV-u, ali bilo je vrhunsko navijanje. Litvanci su sve spremili da budu prvaci Evrope, ali ja se divim ovim mladićima, koji su ostali stabilni. Ovo je uvertira za SP”. Euforija je tresla naše mladiće, no oni su je uporno izbjegavali i to je bio jedan od ključeva za trofej u Litvaniji. “Ne volim euforiju. Volim realnost. Drago mi je što će biti još dva dana euforija, ali naša realnost je surova. Moramo naći način kako će ova djeca biti seniorski reprezentativci. No, šta dalje? Gdje će ova djeca da treniraju i kako? Mi ako propustimo ovu generaciju, pitanje je hoćemo li imati neke igrače za seniorsku reprezentaciju? To je sve do države”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.