NaslovnicaLokalne TemeSedmica mira ...

Sedmica mira će biti obilježena i u Visokom

U organizaciji UŽ “Mozaik“ Veliko Čajno i GNRC Bosna i Hercegovina, a uz podršku osnovnih i srednjih škola te vjerskih zajednica, nizom aktivnosti je planirano obilježavanje Sedmice mira povodom 21. septembra Međunarodnog dana mira. Planirane aktivnosti će biti realizovane od 19. do 25.09.2022. godine. Tako će od 19.09. do 21.09. u školama biti realizovane radionice sa djecom na temu „Izgradnja mira“, dok se 22.09. od 10:00h do 13:00h, planira zajednička Šetnju mira i posjeta vjerskim objektima (polazak ispred pravoslavne crkve prema Bijeloj džamiji, Tabhanskoj džamiji i Franjevačkom konviktu, gdje će biti završna aktivnost). U Šetnji mira će biti prisutni i vjerski službenici iz katoličke, pravoslavne i islamske zajednice sa područja Visokog te učenici, nastavnici i građani.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.