Sedmi nastavak “Rockya”: Creed

519

Daleke 1976. godine snimljen je jedan od najpoznatijih američkih filmova 20. vijeka i film koji svakako spada među najveće filmske klasike svih vremena.

Riječ je o filmu “Rocky”, čiji je glavni junak Rocky Balboa postao jedna od najvećih ikona američke pop-kulture. O uspjehu ovog filma svjedoči deset nominacija i tri osvojena Oscara, uključujući nagradu za najbolji film. Sylvester Stallone je odigrao naslovnu ulogu, a potpisuje i scenarij. S “Rockyem” je Stallone samoga sebe lansirao ravno u zvjezdano nebo Hollywooda.

Uslijedilo je nakon toga i mnoštvo nastavka, njih šest od kojih je svaki razvlačio do neizmjerljivih dužina samu ideju priče, za koju smo mislili da je završena sa filmom “Rocky Balboa” iz 2006. Djelovalo je da je Stallone konačno dao posljednji pečat priči započetoj u prošlom vijeku, ali sa najnovijim sedmim nastavkom pod nazivom “Creed”, koji će premijeru doživjeti ove godine, Stallone će ponovno odigrati ulogu koja ga je proslavila. Ne bojte se, neće boksati, već trenirati unuka Apolla Creeda kojeg glumi Michael B. Jordan.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.