NaslovnicaBiHKulturaSeda Bagcan 2...

Seda Bagcan 21. juna u Visokom

“Anđeoski glas” iz Turske, Seda Bagcan, dolazi da pjeva 21. juna 2015. za ljetni solsticij na vrhu Bosanske piramide Sunca. Kao i svake godine, na najznačajniji dan u životu Planete Zemlje, prvog dana ljeta, u Visoko dolaze stotine zaljubljenika piramida i pozitivne energije Bosanske doline piramida. Nakon obilaska podzemnog kompleksa tunela Ravne i megalitnih blokova Bosanske piramide Sunca, dolaze na vrh najveće i najstarije piramide na svijetu.

Sobom donose osmjehe sa svih kontinenata, a odlaze puni pozitivnih utisaka o projektu istraživanja piramida u Visokom, ali i
o BiH u cjelini.

Ove godine će se za dobro raspoloženje prisutnih pobrinuti popularna turska pjevačica Seda Bagcan. U svojoj karijeri nastupala je u izvedbi opera i opereta Opere u Ankari, te pop i jazz orkestara. Učestvovala je i u takmičenjima za Pjesmu Eurovizije i Golden Antenna Festivala. Diplomirala je kao elektroinžinjer na Univerzitetu METU. Poznaje alternativnu i komplementarnu medicinu, specijalizirala je proizvodnju biomedicinske opreme, a majstor je joge i reikija. Održava međunarodne seminare gdje se muzika i nauka koriste za liječenje.

Snimila je dva albuma kao kombinaciju turske muzike i mantre (“Sunrise” i “Remember”), a na trećem albumu (“Sufi Soul Neyim”) joj pjesme odišu dubokom refleksijom sufi filozofije. Četvrti album joj nosi naziv “I am that I am” na kome je autor svih kompozija i tekstova.

Njen nastup počinje u nedjelju 21. juna 2015. u 18 sati.

piramidasunca.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.